Ако сте се чудили как да направите прекрасно турско кафе -

...
Ако сте се чудили как да направите прекрасно турско кафе -
Коментари Харесай

Как да направим божествено турско кафе у дома

Ако сте се чудили по какъв начин да извършите прелестно турско кафе - хем мощно, хем с темперамент, в този момент е моментът да се научите на дребните стъпки, които вършат напитката съвършена. 

Може да наподобява извънредно елементарно, само че дребните тънкости са тези, които могат да създадат разлика. 

Когато влезете в дом в Турция, първото нещо, което ви питат, не е дали желаете кафе, а по какъв начин желаете да ви бъде приготвено то. Всъщност домакинът ви ви пита какъв брой сладка искате да бъде напитката ви.

Турското кафе постоянно се сервира с чаша вода. Когато отпиете глътка вода преди кафето, имате опция да прочистите гърлото си от всички други усети и да се насладите напълно на кафето си. 

 foolproofliving

Допълнително доста хора прибавят в чинийката и по нещо сладко - шоколадов бонбон или типичен турски десерт. 

Когато се сервира кафето, постоянно се стартира от най-възрастния посетител в стаята като знак на почитание.

Тъй като турското кафе е доста по-силно от елементарното, не се предлага да се пие повече от една чаша. 

 foolproofliving

А ето и по какъв начин да приготвим прелестно турско кафе вкъщи:

Ще се нуждаете от филтрирана вода, турско кафе, кафениче, чаши за кафе и захар. Винаги използвайте студена филтрирана вода и за всяка чаша готово кафе, сипете по чаша и половина вода в джезвето. 

 foolproofliving

За всяка чаша кафе сложете по една ч.л. кафе в джезвето. Ако ще приготвяте кафето със захар, сложете я първоначално. Ако имате посетители, които желаят то да бъде без захар, сипете първо чистото кафе на гостите си, а по-късно върнете джезвето на котлона и прибавете захарта.

Бавно водата би трябвало да стартира да се надига на междинен огън. Може би ще ви отнеме към 3-4 минути. Когато кафето е съвсем готово да кипне, махнете го от котлона, вземете една лъжица и сложете от пяната във всяка една от чашите. 

 foolproofliving

Когато течността стартира да ври, сипете в чашите до половината и отново върнете джезвето на котлона. Варете още 10-15 секунди и долейте в чашите. 

Насладете се на божествената си чаша турско кафе вкъщи с другари!

 foolproofliving
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР